Implementarea noului produs - preluarea în producţie

Preluarea proiectului în zona operațională este un proces de tranziție inițiat atunci când un proiect este finalizat sau se apropie de finalizare şi intră în producția de serie. Această trecere a unui proiect în producţie trebuie să urmeze planul stabilit cu termenele şi activităţile corespunzătoare managementului de proiect.

Introducerea de noi produse pe care consumatorii și clientii le cer necesită informații detaliate, timp și resurse dedicate de la o organizație. Companiile care dezvoltă și lansează cu succes produse noi sau revizuite urmează în mod regulat un proces structurat și bine planificat. Introducerea produsului nou (NPI) ajută la reunirea tuturor resurselor potrivite la momentul potrivit.

Cu cicluri de viață mai scurte și cererea pentru o varietate mai mare de produse, se pune presiune continuă pe echipele design pentru a produce un portofoliu mai larg și variat de noi oportunități de produse și pentru a gestiona riscurile asociate progresului acestora de la dezvoltarea inițială până la lansarea finală. Cu toate acestea, complexitatea și numărul activităților unui transfer sunt imense și diferă de la companie la companie în funcţie de managementul de proiect. Echipele de proiect sunt echipe multidisciplinare compuse din departamentele necesare proiectului ( Logistica, Dezvoltare, Inginerie, Finante, Calitate, Productie, Resurse umane / training ) si au roluri clar definite coordonate de un lider de proiect.

Continuarea proiectului în producție presupune o serie de acțiuni de pregătire în avans, acțiuni care încep încă din faza de protopuri. Este recomandat ca aceste prototipuri să fie construite împreuna cu producția și persoanele responsabile de activitatile de training operațional pentru o mai buna optimizare a procesului de producţie. Partea de operaţional trebuie să aibă cunoștințe despre volume, procese, cerinţe speciale si fluxul de producţie pentru a putea face un plan de implemntare şi start-up care include recrutarea si pregatirea operatorilor precum și planificarea produselor conform cu cererea clientului.

Majoritatea transferurilor în producţie se confruntă cu următoarele probleme:
• Lipsa unei comunicări eficiente este cea mai puternică barieră
• Testare de produse și procese noi în timpul transferului
• Obiectivele cercetării și dezvoltării nu sunt cunoscute în producție
• Începerea îmbunătăţirii continue înainte de stabilizarea producției

Pentru ca un proces sau produs nou să aibă succes la introducerea în producţia de serie acesta trebuie să aibă sprijinul activ al managementului companiei. Un transfer eficient a unui program nou implică o cantitate mare de comunicare și colaborare în echipă :)
Sediu: Bd. Decebal, nr. 18, ap. 2
310133 - Arad, jud. Arad, Romania
Telefon: +40 357 805 456
E-mail: office@effectiveflux.com
Ne puteti urmari pe:
Accesați cele mai noi informaţii:
Termeni si conditii / Politica de confidentialitate / Politica de cookies